www.reichl.dk

Samlingsvejledning

www.reichl.dk

NFK Lipo Regulator

 

Herunder PCB V2 monteret vist fra bunden.

HUSK: Selvom det er en simpel konstruktion er U1 følsom for ESD.

Samlingsvejledning PCB V2 (35x45mm)

      

 

 

Text Box: Udgang
Text Box: Indgang

C1 C2

Samlingsvejledning PCB V4 (25x26mm)

 

Følg samlingsvejledningen for V2, dog monteres C2 ikke, ej heller køleprofil.  Tilledninger på ind og udgang monteres i hullerne.

Printet kan evt. monteres i modellen igennem skruehullet i U1.

Ved samling startes med at PCB vendes med undersiden opad som vist herover og derefter monteres C3 og C5.

Monter modstandene R1, R2, R4. Vælg hvilken udgangsspænding der ønskes fra tabellen og monter R3.

Monter nu C1, C2, C4. Husk at stel kræver mere varme. Hvis gennem-pleteringerne er monteret, pas da på at disse ikke forskubbes således at de ikke kan være under køleprofilens udfræsninger.

Vent printet så det har toppen opad. Monter J1,J2 hvis der ønskes stik på disse (Molex 2pin), alternativ monteres lysdiode ved J1. Lysdioden monteres med kathoden mod U1 (flad kant og kort ben).

Hold regulator U1 henover printet fra toppen og buk forsigtig benene så de passer i hullerne. For at undgå mekanisk stress af benene ved U1's hus, fastholdes de her med spidstang og der bukkes på ydersiden væk fra huset.

Hvis der skal anvendes stik på J3 og J4 monteres de nu fra oversiden af printet. Der er plads til Multiplex konnektorer. J3 er input, her sættes en MPX han. J4 er udgang og her monteres et hun-stik.

Påfør lidt termisk pasta under køleprofil og under U1. OBS: Hvis du har fået en af de uborede køleprofiler (dvs. med kun et hul) skal du bore Ø3.3mm hul ca. 5mm fra det andet hul.

Påsæt dernæst køleprofil og U1 placeres ovenpå og U1's ben placeres i hullerne.

Inden U1 loddes skal den skrues fast, først dernæst skal den loddes!  U1 ben loddes på begge sider af printet for øget stabilitet.

Inden der tilsluttes PSU/batteri, checkes at der ikke er kortslutning fra indgang til stel og udgang til stel. Vær specielt opmærksom på banen som løber mellem ben 4 & 5 på U1 på både top og bund.

 

 

Påsæt nu forsyning f.eks 6-8.4V. Mål at udgangsspændingen er som forventet.

Hvis den ikke er det:  Check først for kortslutninger, dernæst check at de 2 modstande R3 og R4 har den værdi som forventet.